Οικολογικη οδηγηση

Αυτά τα 10 μικρά μυστικά σχετικά με την οικολογική οδήγηση αντιπροσωπεύουν μια μικρή αλλαγή συνηθειών για εσάς, αλλά έχουν σημαντική επίδραση στην εξοικονόμηση καυσίμων από το όχημά σας. Όταν εφαρμόζονται μαζί με τη χρήση ελαστικών MICHELIN GREEN X με χαμηλή αντίσταση στην κύλιση, βοηθούν να κάνετε περισσότερη οικονομία στα καύσιμα και να έχετε λιγότερες εκπομπές CO2. Τα ελαστικά Michelin GREEN X αναβαθμίζουν επίσης την ασφάλειά σας, αυξάνουν τη χιλιομετρική απόδοση των ελαστικών σας και είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Πετυχαίνετε το μέγιστο σε αποτελεσματικότητα, κινητικότητα και σε φροντίδα για το περιβάλλον με ελαστικά GREEN X σε συνδυασμό με τις ακόλουθες 10 οικολογικές μικρές συμβουλές από τη MICHELIN:

Οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα, αποφεύγοντας τα απότομα σταματήματα και ξεκινήματα.
Γρήγορες ταχύτητες όταν το ταχύμετρο δείχνει 2,000 έως 2,500 RPMS (στροφές) ώστε να διατηρήσετε την ταχύτητα της μηχανής σας όσο χαμηλότερα γίνεται.
Ελέγχετε την πίεση στα ελαστικά σας. Τα ελαστικά σε υποπίεση αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμων.
Κοιτάζετε μπροστά όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να προλαμβάνετε τα τυχόν περιστατικά. Αυτό θα σας διευκολύνει να διατηρείτε σταθερή ταχύτητα.
Να χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό με φειδώ, ειδικά μέσα στην πόλη.
Κρατάτε τα παράθυρα κλειστά στις υψηλές ταχύτητες. Στον αυτοκινητόδρομο, ακόμη και ένα μόνο ανοιχτό παράθυρο, αυξάνει την κατανάλωση καυσίμων.
Σβήνετε τη μηχανή όταν το όχημα είναι σταματημένο, για παράδειγμα σε μποτιλιάρισμα ή σε διασταύρωση με τραίνο.
Οδηγείτε με το όχημα ελαφρό. Το επί πλέον βάρος αυξάνει την κατανάλωση καυσίμων και τις ρυπογόνες εκπομπές.
Απομακρύνετε τα αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιούνται, όπως σχάρες οροφής και σχάρες αποσκευών, τα οποία προκαλούν αεροδυναμική επιβράδυνση.
Περιορίστε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Η λειτουργία ηλεκτρικών εφαρμογών καταναλώνει ενέργεια και καύσιμα.